Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hodiny hrôzy. Polícia zverejnila zábery zo zásahu počas útoku strelca v Las Angeles
Zdielať na

Hodiny hrôzy. Polícia zverejnila zábery zo zásahu počas útoku strelca v Las Angeles

LAS VEGAS / Polícia v Las Vegas zverejnila záznamy z kamier umiestnených na telách policajtov, ktorí minulý rok zasahovali v hotelovej izbe 64-ročného útočníka Stephena Paddocka. Ten ešte predtým, ako sa policajti k nemu dostali, zastrelil z okna svojej izby 58 návštevníkov koncertu. Ďalších 850 ľudí sa zranilo.

Las Vegaská polícia zatiaľ zverejnila približne tri hodiny záznamov z kamier, umiestnených na tele zasahujúcich policajtov. Urobila tak na príkaz nevadského najvyššieho súdu. Zverejnenie záznamov žiadalo viacero celoštátnych médií. Celkovo existuje takmer 750 hodín videozáznamov z policajných kamier a audiozáznamov volaní o pomoc. K ich zverejneniu by malo ešte dôjsť.

V nedeľu, 1. októbra 2017 uplynula asi hodina od začiatku útoku, keď sa policajti presunuli k hotelom a každého varujú, aby ušiel alebo sa skryl. Napokon dorazia až k izbe, z ktorej strelec páli po nevinných ľuďoch.

Najprv na dvere zaklopali, potom zaznelo varovanie a potom hlasný výbuch, ktorý roztrhol dvere. Chlapi následne opatrne vošli do miestnosti. Vtedy ešte nevedeli, že tam už na nich žiadne nebezpečenstvo nečíha. Šesťdesiatštyriročný masový vrah Stephen Paddock bol mŕtvy. Vo chvíli, keď zbadal, že policajti sú už blízko, spáchal samovraždu. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy