Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vlk bol v zooparku niekoľko minút pod elektrickým prúdom. Pomáhať mu museli návštevníci
Zdielať na

Vlk bol v zooparku niekoľko minút pod elektrickým prúdom. Pomáhať mu museli návštevníci

Archívna reportáž

CHOMUTOV / V Podkrušnohorskom zooparku u našich českých susedov sa nešťastne zamotal do drôtov elektrickej ohrady vlk a niekoľko desiatok minút trpel. V areáli totiž nebol žiaden pracovník, ktorý by zvieraťu pomohol a dostal ho z bolestivého zajatia. Zasiahnuť museli návštevníci.

Zoopark uviedol, že sa návštevníkom najprv podarilo drôty nadvihnúť a následne pomocou hrablí vlka dostať z nepríjemnej pozície. O udalosti informuje portál novinky.cz. 

Oceňujem duchaprítomnosť návštevníkov, ktorí neváhali a miesto natáčania nešťastného vlka na mobil mu účinne pomohli," vyjadrila sa k incidentu riaditeľka zooparku Věra Fryčová. "Celá udalosť nás veľmi mrzí a sme radi, že vlk je v poriadku," dodala. 

Šestnásťročný vlk sa podľa zoologa Miroslava Brtnického veľmi rýchlo pozbieral. "Elektrická ohrada má zabrániť priamemu kontaktu s vlkom, ktorý by mohol príliš trúfalým návštevníkom ublížiť. Vypnúť ho preto nejde. Tiež máme v pláne nejaké zmeny vo výbehu."

Nahnevaní návštevníci

Celý incident rozhneval návštevníkov, ktorí kritizujú predovšetkým skutočnosť, že nebol poruke žiaden pracovník, ktorý by zvieraťu pomohol. "Je to vec, ktorú už niekoľko týždňov riešime," vraví Fryčová, ktorá zoopark vedie od decembra minulého roku. Sama je vraj prekvapená, ako v niektorých ohľadoch organizácia funguje. Postupne zavádza zmeny. 

Okrem zavedenia dvojfázových služieb, zabezpečili už pre zamestnancov pohotovostné mobilné telefóny, ktoré budú mať vždy pri sebe. 

V Česku pred rokom riešili aj prípad, kedy v zoologickej záhrade deti ukameňovali plameniaka:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy