Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na Slovensku sa chcel skryť pred zákonom. Muž, ktorého hľadá Interpol, žiadal o azyl
Zdielať na

Na Slovensku sa chcel skryť pred zákonom. Muž, ktorého hľadá Interpol, žiadal o azyl

Archívne video

TRENČÍN / Na železničnú políciu v Trenčíne prišiel 55-ročný Ukrajinec, aby si vybavil doklady. Tvrdil, že mu ich ukradli. Pravda bola nakoniec ale úplne iná. Po mužovi vyhlásili pátranie a hľadal ho dokonca aj Interpol. Na Slovensko sa prišiel zrejme skryť.

Začiatkom marca prišiel na oddelenie železničnej polície v Trenčíne 55-ročný Ukrajinec, aby si vybavil doklady. Tvrdil, že mu ich ukradli a zároveň požiadal o azyl. Policajti ho preto odovzdali kolegom a odviezli do Útvaru policajného zaistenia pre cudzincov do Medveďova.

"Už vtedy zrejme vedel, že je po ňom vyhlásené pátranie, pretože pri poskytovaní svojich údajov klamal," informuje polícia na svojej stránke. Uviedol falošné meno, priezvisko, dátum narodenia aj štátnej príslušnosti.

Medzinárodne hľadaný

Medzinárodné pátranie bolo po ňom vyhlásené až začiatkom apríla. Polícia preveruje odtlačky prstov každého nelegálneho migranta. Tak aj zistili, že muž je medzinárodne hľadaný. Cudzinecká polícia aj spolu s INTERPOL-om zistili, že má ísť o páchateľa závažnej násilnej trestnej činnosti, na ktorého vydali zatykač maďarské justičné orgány. 

Hriechy minulosti 

Ide o 55-ročného muža ukrajinskej národnosti, ktorý údajne ešte v deväťdesiatych rokoch v Maďarsku najprv svoju obeť uniesol a následne žiadal výkupné. Keď však výkupné nedostal, svoju obeť zabil, vravia obvinenia. Muž je momentálne vo väzbe a justičné orgány budú rozhodovať o jeho vydaní do Maďarska.

Pozrite si archívnu reportáž o Slovákoch, ktorých mená figurujú v hľadáčiku Interpolu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy