Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hrdinom aj po smrti: Muž dostal nové srdce od hasiča
Zdielať na

Hrdinom aj po smrti: Muž dostal nové srdce od hasiča

KALIFORNIA / Muž z Kalifornie, ktorému zlyhávalo srdce, dostal nové, od hasiča. Ten krátko pred smrťou požiadal priateľku, aby jeho orgány pomohli ďalším prežiť.

Veľmi emotívny moment zažila žena, ktorá počula opäť biť srdce svojho partnera, tentoraz ale v tele iného človeka. "Bolo to silné, ako jeho láska ku mne a k synovi," vraví partnerka zosnulého hasiča, Aletha Gomez. "Takto mám pocit, že tu stále je."

​Darca bol hasičom. Zomrel náhle, keď ho ranila mŕtvica. Stihol však ešte partnerku o niečo požiadať. Chcel, aby jeho orgány pomohli iným ľuďom. Splnilo sa, 63-ročný Jim s novým srdcom je len jedným zo šťastlivcov. "Už som to vzdal, neveril som, že sa niečo stane," hovorí dojatý Jim Donovan. 

Od okamihu, keď mu lekári potvrdili zlyhávanie srdca uplynuli dva roky, pokiaľ našli vhodného darcu. Hasičovo srdce dostal iba pár dní po jeho smrti. Jim je však jedným z mála, ktorý sa druhý raz narodil. Asi 12 tisíc ľudí čakajúcich na transplantáciu zomrelo v tejto oblasti len vlani, keďže pre nich vhodných darcov nenašli.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 



Súvisiace články

Najčítanejšie správy