Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Analógové hodiny vymenia za digitálne. Študenti totiž nevedia určiť čas
Zdielať na

Analógové hodiny vymenia za digitálne. Študenti totiž nevedia určiť čas

Archívna reportáž

LONDÝN / V školských triedach vo Veľkej Británii zavádzajú digitálne hodiny namiesto tých analógových. Riaditelia tamojších stredných škôl sa zhodli na tom, že študenti nedokážu z hodín s ručičkami zistiť čas a preto ich podľa nich nie je možné stresovať.

Podľa zástupcu generálneho tajomníka združenia Association of School and College Leaders a bývalého riaditeľa jednej z britských škôl Malcolm Trobea sú študenti príliš zvyknutá na digitálne zariadenia. "Súčasná generácia nie je tak dobrá v určovaní času podľa tradičných hodín ako staršia generácia. Čas v digitálnej forme vídavajú na na svojich telefónoch, na počítačoch. Takmer všetko čo majú, je digitálne," uviedol Malcolm Trobea. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, Trobea povedal, že učitelia chcú, aby sa študenti počas skúšok cítili čo možno najviac uvoľnene. Tradičné hodiny v miestnosti by podľa nich mohli predstavovať zbytočný stres. "Nemôžeme od študentov chcieť, aby počas skúšky dvíhali ruku a pýtali, koľko času im ostáva. Používanie digitálnych hodín ma navyše veľkú výhodu, pretože je pri nich oveľa menšia pravdepodobnosť, že sa pri kontrole času pomýlite," dodal. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy