Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Odsťahujte sa na Island, cestujte a dostanete zaplatené. Aerolinky ponúkajú prácu snov
Zdielať na

Odsťahujte sa na Island, cestujte a dostanete zaplatené. Aerolinky ponúkajú prácu snov

REYKJAVIK / Islandské nízkonákladové aerolinky Wow Air ponúkajú vyložene zamestnanie snov. Lákajú dvoch záujemcov, ktorí by sa na severský ostrov presťahovali a využili ho ako základňu pre svoje putovanie po svete, o ktorom by písali. Okrem toho, že spoločnosť im cesty zaplatí, dostanú aj štandardnú výplatu, informoval portál Business Insider.

Výberové konanie spustili aerolinky 23. apríla a uvádzajú, že hľadajú dvoch nadšených ľudí, ktorí premýšľajú vo veľkom. Prihlásiť sa môžu rovno dvaja priatelia, ktorí sa budú podieľať na vytváraní obsahu, alebo aj jeden človek, ktorý si kamaráta privedie iba ako spoločníka na cesty.

Úspešní uchádzači sa potom 1. júna presťahujú do Reykjavíku, ktorý bude po celú dobu ich domovskou základňou. Z neho budú podnikať cesty do destinácií, do ktorých Wow Air leta - ide najmä o Európu, ale aj Severnú Ameriku. Preskúmavať budú tiež Island.

Podľa aeroliniek si budú môcť výhercovia súťaže sami vybrať, ktoré miesta chcú navštíviť, píše server Business Insider. Išlo by napríklad o Barcelonu, Los Angeles, Štokholm či New York. 

Ako by však nestačilo už samotné cestovanie, príjemným bonusom bude aj plat vo výške 3 300 eur mesačne a samozrejme byt v Reykjavíku. Svoje cesty budú výhercovia dokumentovať okrem iného pomocou videí, ich práca bude poskytovať aj tipy na lacné cestovanie bez cestovných kancelárií.

Vstupenkou do súťaže je natočenie dvojminútového videa, v ktorom majú ľudia ponúknuť rôzne cestovateľské tipy vo svojom domovskom meste. Zúčastniť sa môže ktokoľvek z celého sveta a uzávierka je stanovená na 14. mája. Výhercovia oznámia o pár dní neskôr a ich dobrodružstvo bude trvať od začiatku júna do polovice augusta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy