Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ministerka Saková: Chcem vrátiť stratenú dôveru polícii
Zdielať na

Ministerka Saková: Chcem vrátiť stratenú dôveru polícii

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska vymenoval vo štvrtok Denisu Sakovú za ministerku vnútra. Po jej vymenovaní sa postavila pred novinárov a uviedla, že sa bude snažiť prinavrátiť stratenú dôveru policajnému zboru.

Nová ministerka vnútra Denisa Saková uviedla, že sa vo svojej funkcii bude snažiť prinavrátiť dôveru, ktorá teraz polícii chýba. "Mám niekoľko tipov, niekoľko osôb. Rada by som sa s nimi stretla osobe, rada by som spoznala ich vízie, smerovania  a ich stratégie. Ako budú napĺňať ich úlohy, ktoré budú mať v rámci policajného zboru a na základe toho uskutočním užší výber. Prídem sa poradiť, citlivo a zodpovedne zvážime výber kandidáta," dodala Saková. 

"Dohodli sme sa, že budem osobne dohliadať a rozhodovať s ňou pri výbere nového policajného prezidenta, ktorý dočasne povedie policajný zbor. Je dôležité a kľúčové, aby ministerka vybrala meno, ktoré nebude vzbudzovať pochybnosti, že polícia bude riadená profesionálom a nebude riadená človekom, ktorý je napojený na nejakú politickú stranu alebo záujmovú skupinu," povedal premiér Peter Pellegrini s tým, že ho Saková ubezpečila, že bude takto postupovať. Pellegrini jej ponúkol svoju pomoc a podporu. 

K vymenovaniu Denisy Sakovej sa na tlačovom brífingu vyjadril predseda Hnutia OĽaNO Igor Matovič a jeho kolega Gábor Grendel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy