Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Malí školáci išli na výlet do Londýna. Hostiteľské rodiny si ich ale nevyzdvihli
Zdielať na

Malí školáci išli na výlet do Londýna. Hostiteľské rodiny si ich ale nevyzdvihli

Archívna reportáž

LONDÝN / Žiaci 6. a 7. ročníka základnej školy sa vybrali do Londýna na 5-denný výlet. Po príjazde absolvovali celodennú prehliadku mesta, no ako sa priblížil večer, bol čas sa ubytovať. Prekvapenie nastalo, keď si pre žiadne z detí nikto z dohodnutých hostiteľských rodín neprišiel.

Keď bolo jasné, že pre deti zo ZŠ v českých Hořoviciach si nikto nepríde, autobus začal deti rozvážať na vlastnú päsť, píše portál idnes.cz. Nestihol však rozviezť všetky a musel zastaviť na povinnú prestávku a tak museli narýchlo hľadať núdzové riešenie. Časť detí prespala s učiteľkami v autobuse. "Autobus večer deti vyložil na parkovisku pri obchodnom dome IKEA na okraji mesta, aby si tam dali aspoň teplú večeru," popísal situáciu jeden z otcov detí. 

Nebolo ale možné každý deň jednotlivo zvážať detí z rodín a večer ich opäť rozvážať a tak sa učiteľky rozhodli, že zoženú hotel, kde budú všetci spolu. "Obchádzali preto všetky rodiny a pozbierali veci, ktoré si tam deti nechali, aby mohli deti prejsť od rodín do hotela," povedal nemenovaný otec.

Vinu v tomto prípade nenesie škola, ani dohodnuté rodiny, ale cestovná kancelária, ktorá zájazd organizovala. Tá sa ale odvoláva na anglického koordinátora.  "Nastal ten problém, že anglický koordinátor neposkytol transfer do rodín. Normálne to chodí tak, že prídeme na miesto stretnutia, kde si hostiteľské rodiny pre deti prídu. Ale to sa tentokrát, žiaľ, nestalo," povedala delegátka CK2 Marie Šoukalová.

"Momentálne je ubytovanie zaistené v trojhviezdičkovom hoteli, kde bude skupina bývať do konca poznávacieho zájazdu. Prioritou bolo ubytovanie detí, riešenie s anglickými partnermi budeme hľadať neskôr," vyjadril sa referent zájazdov CK2, Miloš Pospíšil. Dodal, že všetky náklady za hotel cestovná kancelária zaplatí, ako aj kompenzáciu za vzniknuté komplikácie.

Deti mohli hlasovať, či sa chcú vrátiť predčasne domov. Zhodli sa, že zájazd dokončia. Zvyšok programu prebieha podľa plánu.

Pozrite si archívne reportáže o problémoch so skrachovanými CK na Slovensku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy