Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Novorodenca ubila na smrť. Bála sa, čo na utajené tehotenstvo povie jej druh
Zdielať na

Novorodenca ubila na smrť. Bála sa, čo na utajené tehotenstvo povie jej druh

Archívna reportáž

PLZEŇ / Mladej žene sa podarilo pred priateľom utajiť celé tehotenstvo. Porodila doma, no tesne po pôrode sa zľakla, že jej priateľ začuje plač novorodeného dievčatka a tak sa rozhodla pre otrasný čin. Dieťa umlčala ranou o roh sprchovacieho kúta.

Dieťa nechcela ani 21-ročná Katarína M. z českej Plzne, ani jej priateľ. Tvrdí, že pôvodne chcela ísť na interrupciu, ale nemala na ňu peniaze. Navyše, otca dieťaťa podľa jej slov zaujímali viac kamaráti, ako ona a údajne ju aj podvádzal. "Chcela som s ním aj tak zostať. Tehotenstvo som tajila, keby som mu to povedala, tak ma vyhodí z bytu. Povedal, že by radšej skočil z mostu, akoby mal dieťa," povedala žena na súde, ktorý sa konal v pondelok, 8 mesiacov po spáchaní zločinu.

Podľa súdno-znaleckého posudku zabila Katarína M. novorodenca obzvlášť kruto. Po prvotnej rane o roh sprchového kúta bodla dievčatko ostrým predmetom do krku a následne ho ešte niekoľkokrát uderila tĺčikom na mäso do hlavy. Potom bezvládne telo strčila do koša na bielizeň.

Do kúpeľne vzápätí vstúpil jej priateľ a uvidel ženu v biednom stave, navyše všade naokolo bola krv. Tvrdila mu, že to jej len praskla cysta. Muž zavolala záchranku. Lekári zistili, že žena práve porodila. "Tvrdila im, že pri nej bola pôrodná asistentka a dieťa si už odviezla. Novorodenca objavili až privolaní policajti," uvádza sa v obžalobe.

Dievčatku už nebolo pomoci. "Bezprostrednou príčinou smrti dieťaťa bolo poranenie vnútrolebečných štruktúr, pomliaždenie mozgu a krvácanie do mozgu," uviedli v posudku znalci.

Všetko mohlo byť možno inak, ak by ženu po pôrode neprekvapil náhly príchod muža domov. "Začala som rodiť v sprche, dieťa som porodila, vzala normálne do rúk a umyla som ho. Ľahla som si na zem, keď som začula kľúče v zámku a zľakla som sa, že priateľ dieťa uvidí," povedala vo výpovedi žena. Na útok si už poriadne nepamätá, konala v šoku, ako tvrdí.

Neskôr sa ale na polícii rozpamätala, hoci stále tvrdila, že dieťa nechcela zabiť. "Nedošlo mi, že dieťa môžem zabiť. Chcela som len, aby neplakalo. Veľmi ma to mrzí, urobila som hroznú vec," vypovedala žena vzlykajúc. Za zločin jej hrozí až doživotie.

Pozrite si archívne reportáže o iných otrasných prípadoch vrážd novorodencov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy