Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chlapček dojal pápeža Františka
Zdielať na

Chlapček dojal pápeža Františka

RÍM / Malý chlapček dojal samotného pápeža. A nielen Svätý otec mal čo robiť, aby sa mu pred veriacimi nezlomil hlas. Počas návštevy chudobnej štvrte utešoval dieťa, ktoré sa bálo, že jeho neveriaci otec sa nedostal po smrti do neba.

Bol to jeden z momentov, na ktorý nikdy nezabudnú nielen obyvatelia chudobnejšej časti Ríma, ale ani samotný Svätý otec. Počas hodiny otázok od detí ho dostal jeden malý chlapček.

Emanuel ale odvahu vysloviť požiadavku na mikrofón nemal a rozplakal sa. František ho preto zavolal k sebe. "Poď ku mne Emanuel a pošepkaj mi to," vyzval dieťa František.

"Emanuel sa bojí, že jeho otec, ktorý bol neveriaci, nepôjde do neba. Boh o tom síce rozhoduje, on sám však bol otec a vie oceniť dobré srdce. Myslíte, že mužovu dušu neochráni, keď napriek svojmu postoju dal svoje deti pokrstiť a dobre sa o nich staral?" Takto tlmočil Svätý otec otázku Emanuela, pričom dav veriacich jednoznačne odpovedal: "Nie."

"Tu máš odpoveď Emanuel. Boh je určite na tvojho otca hrdý. Je totiž jednoduchšie dať pokrstiť deti, keď ste veriaci, ako keď to urobí ateista. Ďakujem za tvoju odvahu Manuel," povedal na záver František.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy