Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nahlásil anonymne bombu na súde, polícia už muža zadržala
Zdielať na

Nahlásil anonymne bombu na súde, polícia už muža zadržala

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Polícia už má páchateľa, ktorý nahlásil anonymne prítomnosť bomby na súde, nešpecifikoval ale na ktorom. Trencianskym policajtom sa podarilo vypátrať muža, ktorý volal na núdzovú linku.

Minulý týždeň prehľadávali špecialisti všetky súdy na Slovensku. Mužský hlas na núdzovú linku nahlásil prítomnosť bomby na súde, ale nešpecifikoval na ktorom konkrétnom by sa mala nachádzať. Polícia následne evakuovala všetky budovy súdov a prehľadala ich, bombu na ani jednom nenašli. Po páchateľovi, ktorý bombu nahlásil, začali intenzívne pátrať. "Nepodceňujeme žiadnu takúto hrozbu, bezpečnosť ľudí je prvoradá, s čím súvisí aj evakuácia zamestnancov súdov," potvrdili policajti aj na svojom profile na Facebooku.

Trenčianskym policajtom sa v krátkej dobe podarilo vypátrať muža, ktorý volal na tiesňovú linku. Ide o 43-ročného Radovana z okresu Nové mesto nad Váhom. Krátko po zadržaní sa policajtom priznal.

Motívom jeho skratového konania malo byť to, že vo štvrtok mal mať posledné pojednávanie pre zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti a bál sa, že pôjde do väzenia. Svoje konania oľutoval. Policajtom priznal aj to, kde telefón, z ktorého anonymný telefonát uskutočnil, popoludní po čine, zahodil.

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Trenčíne obvinil 43-ročného Radovana zo zločinu šírenia poplašnej správy. Za uvedený skutok zákon ukladá trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Vo februári anonym nahlásil bombu aj na bratislavských súdoch, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy