Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Fínsky študent-vrah chcel školu podpáliť
Zdielať na
Zahraničie

Fínsky študent-vrah chcel školu podpáliť

Auvinen sa pokúsil školu podpáliť, ale nevyšlo mu to, a tak začal strieľať <b>VIDEO: škola, kde došlo k tragédii </b>

Fínsko sa stále nevie spamätať z tragédie, ktorá sa stala v škole v meste Jokela. Obeťami strelca študenta sa stali riaditeľka školy, žiaci aj zdravotná sestra.

Pri svojom pokuse sa Auvinen pokúsil školu podpáliť. V budove školy objavili vyšetrovatelia horľavinu, ktorou mladík polieval podlahy a steny na druhom poschodí budovy. Nepodarilo sa mu však látku zapáliť. Zaútočil tak zbraňou na žiakov a pracovníčky. Podľa informácií polície na nich Auvinen vypálil celkom 69 rán.

Reuters

Nakoniec mladík obrátil svoju legálne držanú pištoľ kalibru 5,59 milimetrov proti sebe a strelil sa do hlavy. Zomrel po niekoľkých hodinách v miestnej nemocnici. Zranenie utrpelo ďalších 12 ľudí, ich životy však nie sú podľa lekárov v ohrození.

Doterajšie zistenia polície hovoria, že cieľom mladíka bolo spôsobiť čo najväčšie  krvipreliatie. Najvyšší predstavitelia Fínska čin odsúdili. Streda bola podľa premiéra Vanhanena "hrozným dňom".

Streľba na tuusulskej škole narušila pocit bezpečia vo fínskej spoločnosti, citovala dnes ministerského predsedu spravodajská stanica BBC na svojej internetovej stránke. Kondolenciu rodinám a príbuzným obetí zaslala aj prezidentka Tarja Halonenová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy