Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Haváriu alžírskeho vojenského lietadla Il-76 neprežilo najmenej 257 ľudí
Zdielať na

Haváriu alžírskeho vojenského lietadla Il-76 neprežilo najmenej 257 ľudí

ALŽÍR / V Alžírsku sa v stredu ráno zrútilo vojenské lietadlo krátko po tom, ako vzlietlo zo základe Búfarík.

Lietadlo s vojakmi, ich rodinnými príslušníkmi a dvadsiatimi šiestimi členmi oslobodzovacieho hnutia Západnej Afriky malo namierené na juhozápad Alžírska. Už krátko po štarte z vojenskej základne v meste Búfarík, ležiacej asi tridsaťpäť kilometrov južne od alžírskej metropoly sa však zrútilo do polí. "Stalo sa to ráno okolo ôsmej. Bol som doma, keď som len zrazu začul obrovský výbuch. So susedom sme sadli do auta a ponáhľali sa na miesto nešťastia," uviedol miestny obyvateľ. 

Tam na nich čakal hrôzostrašný pohľad na trosky lietadla a nehybné telá obetí. Zo zvyškov stroja sa podarilo zachrániť niekoľko zranených. S ťažkými popáleninami ich previezli do najbližšej nemocnice. Medzi obeťami je aj desať členov posádky lietadla. 

Krátko po nehode dorazilo na miesto nešťastia viacero popredných predstaviteľov alžírskej armády aj ministerstva obrany. Okamžite nariadili začať s vyšetrovaním tragédie. Čo nehodu spôsobilo zatiaľ nikto netuší. Ide však o najhoršiu leteckú tragédiu v histórii Alžírska od vyhlásenia nezávislosti krajiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy