Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ministerstvo oficiálne zrušilo stretnutie s farmármi. Tí odmietli prísť
Zdielať na

Ministerstvo oficiálne zrušilo stretnutie s farmármi. Tí odmietli prísť

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka oznámilo, že štvrtkové stretnutie s farmármi na východe Slovenska sa neuskutoční. Dôvodom sú medializované informácie o tom, že niektoré združenia farmárov navrhujú iný termín stretnutia s predstaviteľmi štátu.

Približne 80 farmárov sa v utorok stretlo v Haniske pri Košiciach. Reagovali na ponuku premiéra a ministerky Matečnej. Farmári dali ministerke pôdohospodárstva Gabriele Matečnej, ktorá sa s nimi chcela vo štvrtok stretnúť, aby si vyjasnili problémy v poľnohospodárstve tvrdý odkaz: "Štvrtkové stretnutie nebude, tak hlasovali farmári vrámci nášho celoslovenského stretnutia." 

Farmári totiž majú vážnu výhradu voči oficiálnej pozvánke zo strany ministerstva. Na rokovanie totiž boli prizvané iba štyri osoby zo strany poľnohospodárov. "My chceme, aby predstúpila pred všetkých farmárov a hlavne za prítomnosti médii, aby bolo zdokumentované, čo im bolo sľúbené a čo im bolo povedané a aké chcú mať riešenia," vysvetľuje hovorca poľnohospodárov, Patrik Magdoško. 

Problémom je aj krátka príprava podkladov. Farmári chcú nielen poukázať na problémy ale aj navrhnúť riešenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy