Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragickú zrážku vlaku a auta neprežili dvaja ľudia
Zdielať na

Tragickú zrážku vlaku a auta neprežili dvaja ľudia

Archívna reportáž

RIMAVSKÁ SOBOTA / V Rimavskej Sobote sa obyvatelia časti Sabová zobudili do tragického rána. Zatiaľ z nezistených príčin sa tam zrazil vlak s osobným autom. Po zrážke zomreli dve osoby. Ďalšiu ženu v kritickom stave previezli vrtuľníkom do nemocnice v Banskej Bystrici.

​V mestskej časti Sabová v Rimavskej Sobote sa v stredu ráno, niekoľko minút po šiestej hodine, zrazil vlak s osobným vozidlom. Zrážku na vlastné oči videl vodič dodávky, ktorý v osudný moment stál pred železničným priecestím, keďže červené svetlo signalizovalo prichádzajúci vlak. Vodič osobného auta podľa svedka nezastal, stojacu dodávku predbehol na plnej čiare a pokračoval ďalej.

Pri nehode prišiel o život 30-ročný vodič Milan a 25-ročná Brigita. "Pri nehode utrpeli dvaja ľudia zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a lekár musel konštatovať smrť," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Lacyková Krčová. 

Pri vážnej dopravnej nehode zasahovali tri posádky záchranárov, niekoľko policajtov a dva hasičské tímy. Tí museli zo zdemolovaného auta vystrihnúť troch ľudí. Tri ženy previezli záchranári do nemocnice. 

Najľahšie zranenia utrpela 26-ročná manželka nebohého vodiča. Tú ošetrili iba ambulantne a prepustili domov. Miesto dopravnej nehody bolo neprejazdné takmer šesť hodín. "Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie. Na mieste bol aj súdny lekár a v prípade usmrtených osôb bola nariadená súdna pitva," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Tou istou trasou chodili denne do práce

Päťčlenná posádka smerovala do Rimavskej Soboty do práce. Nehoda sa stala pár minút po šiestej. Je teda možné, že meškali do práce, preto sa ponáhľali. Pod tragédiu sa mohla podpísať aj zlá viditeľnosť. Podľa príbuzných jednej zo žien chodila pätica touto trasou do práce od decembra.

​Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy