Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
FOTO: Do 19 rokov žil medzi vlkmi. Chce sa k nim vrátiť, ľudia ho znechutili
Zdielať na

FOTO: Do 19 rokov žil medzi vlkmi. Chce sa k nim vrátiť, ľudia ho znechutili

SIERRA MORENA / Ide o príbeh španielskeho Maugliho z lesa, len tento je skutočný. Keď mal Marcos Rodríguez Pantoja 19 rokov, objavili ho vo vlčej svorke. Dvanásť rokov medzi nimi vyrastal v pohorí Sierra Morena a divé zvieratá ho aj vychovali. Dnes má 72 rokov a priznal, že každý deň bojuje s tým, aký chladný je svet ľudí a premýšľa denne, že by život medzi ľuďmi vymenil za návrat do hôr.

Marcos prišiel o matku v troch rokoch, otec ho krátko na to opustil. Ujal sa ho muž pracujúci ako pastier kôz s tým, že ho vycvičí ako svojho nástupcu. Keď sa už začal učiť zakladať oheň, pastier zmizol a nechal 7-ročného Marcosa samého. Útočisko hľadal v jaskyni, kde natrafil na vĺčatá. Keď ich prišla ich matka nakŕmiť, Marcos sa bál, že ho šelma zraní. Vlčica ale vzala kus mäsa a ponúkla ho chlapcovi.

"Nechcel som sa toho mäsa dotknúť, bál som sa, že na mňa zaútočí. Ona ho ale ku mne čumákom strkala a keď som ho jedol, začala ma oblizovať. Tak som sa stal súčasťou ich rodiny," spomína si muž na detstvo. S vlkmi žil dlhých 12 rokov a komunikovať sa s nimi naučil vrčaním, píše portál Blesk.cz. Postupom času ho naučili, aké plody a hríby môže jesť a ako prežiť v divočine. 

​Keď mal 19 rokov, objavili ho policajti a vrátili ho do ľudskej spoločnosti, jeho život sa vtedy rozpadol. Podľa jeho slov ho ľudia celý život okrádali, podvádzali a zneužívali v práci. Musel sa naučiť jesť príborom a spať v posteli, najväčší problém mu ale robil neustály hluk. "Nemohol som uniesť toľko rôznych zvukov. Autá, ľudia chodia sem a tam ako mravci. Ale mravci aspoň chodia jedným smerom. Ľudia chodia všetkými. Bál som sa prejsť cez ulicu," opisuje svoje zážitky zo sveta ľudí Marcos. 

Keď sa ale do lesa vrátil, nebolo to ako predtým. "Boli tam vlci, volal som na nich a oni odpovedali, ale nepoznali, kto som. Smrdím ako človek, nosím kolínsku," vraví sklamane Marcos. Momentálne žije v malom dome s nízkym stropom, ktorý evokuje jaskyňu. Dom je plný kvetov, čo mu pripomína detstvo strávené v divočine. Roky strávené v divočine považuje za najšťastnejšie obdobie svojho života. 

https://twitter.com/RealNewsLine/status/982347928214749184

Súvisiace články

Najčítanejšie správy