Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTOREPORTÁŽ: Veľká noc s morskou príchuťou
Zdielať na
Zahraničie

FOTOREPORTÁŽ: Veľká noc s morskou príchuťou

PORTOROŽ / Veľká noc sa nemusí nevyhnutne niesť v znamení korbáčov, čudesne zaváňajúcej kolínskej a vedier vody. Skúste vodu z vodovodu nahradiť tou morskou a zubaté slnko tým dovolenkovým a hneď budú mať sviatky úplne inú príchuť. Pozývame vás na ochutnávku slovinských sviatkov. Leňošenie pred telkou nečakajte, pozrite sa, čo všetko si môžete užiť.

Zemiakový šalát s údeným nahradia mušle, ryby a iné dary mora. Zubaté slnko zasa príjemne teplý vánok. A šľahanie korbáča väčšina žien istotne veľmi rada vynechá.

​V súčasnosti chcú Slováci zažívať sviatky úplne inak. A skvelým spôsobom je cestovanie a spoznávanie iných tradícií a zvykov.

Portorož je najväčšie a najlepšie vybavené slovinské prímorské letovisko. Príjemná atmosféra nabáda k odpočinku buď v hojnom počte kaviarní, alebo priamo na pláži. Tá má mimochodom len viac ako 10 kilometrov a tak typické "hlava na hlave" tu rozhodne v tomto období nehrozí.

​Ak ste skôr prírodný typ, užijete si množstvo parkov, veď napokon Portorož je v preklade "Prístav ruží". V prípade, že túžite po troche vzrušenia, v ponuke je miestne veľké kasíno. Za nákupmi môžete vyraziť do blízkeho Piranu.

Občas sa stáva že nás počas oddychu prekvapia nepríjemné zdravotné ťažkosti. Pozrite sa teda, čo robiť aj v tomto prípade, aby sa vaša dovolenka neskončila predčasne:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy