Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Lekárka vyšetrovala ľudí pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Lekárka vyšetrovala ľudí pod vplyvom alkoholu

OSTRAVA / V pondelok dopoludnia v jednej z ostravských ordinácií zasahovala polícia. Lekárka vyšetrovala svojich pacientov pod vplyvom alkoholu.

Na neštandardné správanie lekárky upozornil políciu údajne niekto z pacientov. Po príchode na miesto dali ošetrujúcej lekárke fúkať. Tá mala v krvi takmer tri promile. V tomto stave stihla vyšetriť najmenej troch pacientov.

"Policajti prípad vyšetrujú ako trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková. Lekárke tak hrozí finančná pokuta, zákaz činnosti a v krajnom prípade až ročné väzenie. Predseda Okresného združenia Českej lekárkej komory Rostislav Sojka sa k prípadu taktiež vyjadril: "Sme proti alkoholu, my tých lekárov ale trestať nemôžeme. To je v kompetencií polície." 

Podobný prípad sa stal aj minulý týždeň v Prahe, kedy lekárka privolala do svojej ambulancie policajtov. Podľa jej slov sa v čakárni nachádzal opitý muž, ktorý ju zároveň chvíľu predtým obťažoval. Po príchode, polícia na základe dychovej skúšky zistila, že muž bol skutočne pod vplyvom alkoholu. Namerali mu v krvi až 3,3 promile. Po chvíli sa im ale nezdalo ani správanie  49-ročnej lekárky, ktorá policajtov na muža privolala, a tak ju podrobili orientačnej dychovej skúške. Výsledok ukázal, že lekárka mala v krvi 3,17 promile alkoholu. Aj v tomto prípade hrozí lekárke podobný trest ako tej z Ostravy. 

Pozrite si naše video z archívu: 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy