Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pozor, nedvíhať a nevolať naspäť! Ďalšie podozrivé čísla
Zdielať na

Pozor, nedvíhať a nevolať naspäť! Ďalšie podozrivé čísla

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Počas stredy začali rapídne pribúdať prípady telefonátov z podozrivých čísiel slovenským zákazníkom mobilných operátorov. Podľa všetkého sa opäť jedná o podvodnícke telefonáty s cieľom získať peniaze. To by sa mohlo prejaviť na faktúrach podvedených Slovákov.

Niekoľkokrát do roka sa vyskytnú prípady, že mobilné telefóny mnohých Slovákov začnú vyzváňať a na displeji sa zobrazí neznáme číslo. V drvivom prípade ide o medzištátny hovor so zvláštnou predvoľbou. Niekedy len prezváňajú, inokedy sa po zodvihnutí aj prihovoria. Zväčša ale majú jediný cieľ - pripraviť volajúceho o peniaze. Ten to ale zistí až pri najbližšej faktúre, kde môže svietiť horibilná suma. Podozrivé telefonáty sa rozmnožili aj teraz.

Kým pred mesiacom strašilo Slovákov vyzváňanie čísla so srbskou predvoľbou, tentokrát ide o predvoľbu, ktorá nie je priradená žiadnemu štátu. Ak číslo, ktoré vás prezváňa, začína predvoľbou +882, ide o nadnárodnú sieť a s najväčšou pravdepodobnosťou, takmer rovnou istote, je to podvodnícky telefonát.

Hovory s predvoľbou +882 sa vyskytli už pred 10 rokmi a podľa portálu sme.sk išlo o telefonáty spájané cez satelit, čo ich mnohonásobne predražovalo, pričom spoplatnené mohlo byť už prijatie hovoru. Ak by ste zavolali naspäť, išlo by o ešte vyššiu sumu. Operátori už vtedy odporúčali dané čísla úplne ignorovať.

Aktuálne zaznamenali mnohí Slováci podozrivé hovory prichádzajúce z čísiel:

+882 1622 778777

+882 1622 778782

+882 1622 778781

+882 1622 778778

Na facebookovej stránke Policajný zbor SR, ktorá ale nie je oficiálnou stránkou policajtov, zverejnili v stredu ďalšie podozrivé číslo, pri ktorom sa treba mať na pozore a radšej ho ani nedvíhať, nieto volať späť. Predvoľba patrí africkej Tonge  +676 8489 420

Pozrite si archívne reportáže o podobných prípadoch z minulosti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy