Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvojnásobné nešťastie v Brezne. Zamestnanci prišli o život po tom, ako ich zavalil kontajner
Zdielať na

Dvojnásobné nešťastie v Brezne. Zamestnanci prišli o život po tom, ako ich zavalil kontajner

BREZNO / V stredu skoro ráno prišli v strojárskej firme v Brezne o život dvaja mladí muži. Tridsaťtriročný Peter a 27-ročný Róbert pracovali v hale firmy a podľa informácií TV JOJ mali čistiť obrovský kontajner, do ktorého sa montovala chladiarenská technológia. Ťažký kontajner, približne sedem metrov dlhý sa zosunul z konštrukcie, na ktorej bol postavený.

Nešťastie sa stalo vo firme na okraji Brezna v priemyselnom areáli. Dvoch mužov pri práci zavalil nadrozmerný viac ako osem metrový kontajner. "Po príchode na miesto príslušníci prieskumom zistili, že sú na mieste zavalené dve osoby. Po našom príchode bola plošina nadvihnutá žeriavom. Bolo zistené, že osoby nejavia známky života, naši príslušníci asistovali záchrannej zdravotnej službe," uviedol Roman Borčin, príslušník hasičskej jednotky v Brezne. 

V čase, keď sa v hale firmy nešťastie stalo, nebol vo vnútri okrem obetí nikto ďalší. Zamestnanci tam vbehli až keď počuli obrovský buchot. Niekoľkotonový kontajner, do ktorého montovali chladiarenskú technológiu sa zrútil na zem. Zostali pod ním uväznení obaja mladí muži, ktorí ho práve čistili.

Prípad vyšetruje polícia a vedenie spoločnosti K-SUPRA, s.r.o.poskytuje príslušným vyšetrovateľom potrebnú súčinnosť. "V prípade bola nariadená súdna pitva," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Kontajner museli nadvihnúť žeriavom, aby 33-ročného Petra a jeho 27-ročného kolegu vyslobodili. Obaja utrpeli devastačné poranenia. "Podľa polície boli obaja muži živnostníci. Čo sa presne v osudnej chvíli v hale stalo už vyšetrujú. Začali trestné stíhanie pre usmrtenie," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Zamestnanci boli po udalosti zdrvení. Ľútosť vyjadrila aj firma, pre ktorú robili montážne práce. "Okolnosti dvojnásobnej tragédie vyšetruje polícia. Budú zisťovať, prečo sa kontajner na podperách zrútil. Chýbajú priami svedkovia, no policajti analyzujú zábery z priemyselnej kamery, ktorá bola v montážnej hale," uvádza sa v stanovisku firmy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy