Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bezdomovca hospitalizovali takmer dvestokrát, polícia už začala trestné stíhanie
Zdielať na

Bezdomovca hospitalizovali takmer dvestokrát, polícia už začala trestné stíhanie

PRAHA / Bezdomovec sa niekoľko rokov nechával pravidelne hospitalizovať v rôznych nemocniciach po celej Českej republike. Teraz mu hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov.

Štyridsaťosemročný bezdomovec z Karlových Varov sa nechával pravidelne hospitalizovať v rôznych nemocniciach po celej Českej republike. Bruntálska hospodárska kriminálka ho preto obvinila z vážneho podvodu. 

Po prvýkrát sa nechal hospitalizovať v roku 2012 v meste Krnov, odvtedy sa to opakovalo viac ako 184 krát. Príčiny jeho hospitalizácie boli rôzne. "Tvrdil napríklad, že spadol z koňa, rebríka, zo stromu alebo strechy. Vedel, že hlavne v týchto prípadoch môže u človeka nastať otras mozgu. Už len kvôli podozreniu na otras mozgu, si nemocnice pacientov nechávajú minimálne na dva dni," uviedla pre idnes.cz bruntalská policajná hovorkyňa Paula Jiroušková. Lekári posielali muža na vyšetrenia ako EKG, röntgen, sonografiu a ďalšie iné. Zdravotnej poisťovni tak vznikla škoda cez jeden milión českých korún. 

Polícií sa podarilo muža zadržať v nemocnici v Prachticiach odkiaľ ho eskortovali do Bruntálu. "Zadržaný muž sa policajtom priznal a povedal, že potreboval stravu a ubytovanie. Polícia už začala trestné stíhanie a hrozí mu trest odňatia slobody na osem rokov," dodala Jiroušková.

Pozrite si naše video z archívu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy