Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V New Yorku sa vrtuľník zrútil do rieky. Prežil len pilot
Zdielať na

V New Yorku sa vrtuľník zrútil do rieky. Prežil len pilot

NEW YORK / Ani jeden z piatich pasažierov neprežil nehodu, pri ktorej sa v nedeľu večer zrútil v New Yorku vrtuľník do rieky East River. Zachrániť sa podarilo iba pilotovi, informovala dnes polícia.

Pôvodná správa hovorila o dvoch mŕtvych. Policajný hovorca uviedol, že dve osoby prišli o život na mieste a tri boli v kritickom stave hospitalizované a neskôr v nemocnici zomreli. Pilot sa z kabíny vyslobodil a podarilo sa ho zachrániť. Jeho stav je dobrý a z nemocnice ho prepustili.

Ľahký jednomotorový vrtuľník Eurocopter AS350, ktorý má kapacitu šesť ľudí vrátane pilota, sa zrútil do rieky krátko po siedmej večer miestneho času. Podľa polície bol vrtuľník registrovaný u firmy Liberty Helicopters, ktorá organizuje vyhliadkové a charterové lety. V tomto prípade išlo o súkromný výlet objednaný na účely fotografovania.

Na záberoch zo sociálnych sietí bolo vidieť, ako vrtuľník dosadá na hladinu vody, ako by na nej mal pristáť. Potom sa prednou časťou potopil do vody.

"Je to veľká tragédia. Potápačom nejakú dobu trvalo, než tých ľudí vyslobodili," povedal Daniel Nigro z newyorského hasičského zboru. Keď sa k vrtuľníku dostali potápači, bol stroj prevrátený v hĺbke desiatich metrov. Voda mala teplotu okolo štyroch stupňov Celzia. Pasažieri boli pripútaní v sedadlách a popruhy bolo nutné prerezať. Podobné nešťastie sa stalo v New Yorku v roku 2009, kedy sa vyhliadkový vrtuľník patriaci podľa AP tej istej spoločnosti zrazil s malým súkromným lietadlom nad riekou Hudson. Vtedy zomrelo deväť ľudí, vrátane skupiny talianskych turistov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy