Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V uliciach Viedne 23-ročný muž útočil nožom na ľudí
Zdielať na

V uliciach Viedne 23-ročný muž útočil nožom na ľudí

VIEDEŇ / Rakúska polícia zadržala 23-ročného muža, ktorý je podozrivý z podvečerných útokov vo Viedni. Približne o trištvrte na osem zaútočil na 3-člennú rodinu páchateľ s nožom neďaleko stanice metra pri známom Prátri. O tri hodiny neskôr dostala polícia hlásenie o ďalšej napadnutej obeti.

Obeťami útoku muža s nožom sa stali neďaleko stanice metra v susednej Viedni 67-ročný otec, 56-ročná matka a 17-ročná dcéra. Polícia dostala hlásenie okolo trištvrte na osem. Privolaní záchranári napadnutú rodinu previezli do nemocnice."Podľa výpovedí svedkov útočník napadol tri dospelé osoby. Ich zranenia sú vážne, obete bojujú o život," informuje hovorca polície, Patrick Maierhofer. 

O tri hodiny neskôr dostali strážnici ďalšie hlásenie. Páchateľ napadol pri stanici metra s nožom ďalšiu osobu, muža pôvodom z Čečenska. Po tomto útoku útočníka strážnici chytili. Rakúske médiá tvrdia, že zadržaným je afganský občan. Zatiaľ nie je známe, aký mal útočník motív. Polícia oficiálne nepotvrdila ani to, či oba útoky spáchal ten istý páchateľ. 

Nožom zaútočila na revízora žena aj na Slovensku. Nemala lístok: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy