Skoro jasno
20°
Bratislava
Najhorším filmom uplynulého roka je Emoji, cenu dostal aj Tom Cruise
Zdielať na

Najhorším filmom uplynulého roka je Emoji, cenu dostal aj Tom Cruise

Od Oscarov nás delí už len jeden deň, čo je časom pre zverejnenie anticeny známej ako Zlatá malina. Tie sa rovnako ako Oscary udeľujú vo viacerých kategóriách. Emoji získalo až 4 Zlaté maliny. Prvý raz sa vôbec animovaný film stal najhorším filmom.

Komédia Emoji tvorcom veľmi nevyšla. Film získal Zlatú malinu za nasledujúce 4 kategórie: najhorší film, najhorší scenár, najbiednejšiu réžiu aj najhorší filmový pár. V prípade smajlíkov vraj môžete vybrať akúkoľvek kombináciu obrázkov. Usporiadatelia ocenení boli v komentári poriadne tvrdí: "Tento rok v čele nepodarkov stojí dielo postavené na emotikonách, v ktorom vystupujú hovoriace hovienka."

A nešetrili ani ostatnú filmovú produkciu, "stalo sa to v roku, kedy hollywoodska kopa zrecyklovaného braku dosiahla historickú veľkosť." 

Kritici hovoria o toxickom nedostatku originality.

Zlatá malina sa ušla aj Tomovi Cruisovi za najhorší herecký výkon vo filme Múmia. Herec bol trikrát nominovaný na Oscara, nikdy si sošku neodniesol. Zlaté maliny už má dve.

Spomedzi herečiek sa soška ušla postave drzej Madey z filmu Boo2!, ktorú stvárnil herec Tyler Perry.

Mel Gibson sa podľa organizátorov prepadol na úplné dno, preto mu putuje cena za najhorší vedľajší herecký výkon v snímke Ocko je doma 2. Ženskú malinu si odnáša Kim Basinger za snímku 50 odtieňov temnoty, čím sa dostala k hviezdam, ktoré majú súčasne aj Oscara a aj Zlatú malinu. V minulosti sa rovnaký scenár opakoval pri menách ako Halle Berry, Liza Minelli, či Fay Dunaway.

Prvýkrát sa udeľovala aj špeciálna cena serveru Rotten Tomatoes. Kategória je podľa ich slov: "tak zlý film, až sa vám musí páčiť". Vyhrala ju Pobrežná hliadka.

Ocenenia Zlaté maliny začala udeľovať od roku 1980 nadácia Golden Raspberry Awards. S nápadom prišiel kalifornský publicista a filmový fanúšik John Wilson.

Vlani to na malinách vyzeralo takto:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy