Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Doktori v Keni si splietli pacientov, operovali mozog nesprávnemu mužovi
Zdielať na

Doktori v Keni si splietli pacientov, operovali mozog nesprávnemu mužovi

Archívne video

KEŇA / Kenyattova nemocnica v Keni suspendovala štyroch svojich zamestnancov. Stalo sa tak potom, čo vyšlo najavo, že na operačnej sále operovali zlého človeka. K zámene pacientov došlo podľa médií pre zámenu identifikačných štítkov.

Zatiaľ čo jeden z pacientov nemocnice potreboval operáciu kvôli krvnej zrazenine v mozgu, druhý bol v starostlivosti tamojších lekárov kvôli "obyčajnému" opuchu mozgu, ktorý by normálne operáciu nevyžadovalo, uviedlo BBC.

Že je niečo zle, si lekári uvedomili až po hodinách operovania, kedy v mieste, kde sa podľa CT snímok mala nachádzať krvná zrazenina, žiadna nebola, napísalo Daily Nation. Podľa serveru sa ako zázrakom uzdravil aj druhý, neoperovaný pacient s krvnou zrazeninou. Jeho zdravotný stav sa zlepšil natoľko, že jeho operácia zrejme nebude nutná.

Podľa výkonnej riaditeľky nemocnice Lily Koros zákrok nemal negatívny vplyv na pacientovo zdravie. "Pacient sa zotavuje, má sa dobre," uviedla a dodala, že v nemocnici teraz stále prebieha vyšetrovanie prípadu. Zároveň sa za celý incident ospravedlnila a povedala, že nemocnica urobí všetko pre to, aby bol ich operovaný pacient v bezpečí a v poriadku.

Nemocnica vo svojom vyhlásení uviedla, že suspendovala štyroch svojich zamestnancov - neurochirurga, dve sestry a anesteziológa. 

Na stranu suspendovaných doktorov sa proti nemocnici postavili ich kolegovia. Podľa nich by mala byť potrestaná osoba, ktorá zamenila identifikačné štítky a tak aj samotných pacientov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy