Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Británii je hitom morča bez chlpov
Zdielať na
Zahraničie

V Británii je hitom morča bez chlpov

Zdroj: de chevre/ilustračné

Briti sú pobláznení nahým morčaťom, ktoré treba v lete natierať opaľovacím krémom a v zime obliekať do svetra

Hitom sa stal medzi milovníkmi zvierat v Británii bizarný druh morčaťa, ktoré vychovali pre laboratórne testy pred 30 rokmi.

Zvieratko nemá na tele žiadne chlpy s výnimkou chumáčov na papuli a nohách. V lete sa musí preto natierať opaľovacim krémom a v zime obliekať do svetra. Uviedol to britský denník  Daily Mail.

"Nahé" morča zje trikrát väčšiu porciu ako jeho bežný chlpatý príbuzný a jeho suchú kožu treba zvlhčovať. Tí, ktorí po takejto rarite zatúžia, musia siahnuť do vrecka až pre 150 liber (7200 korún).

Vedci stvorili holé morčatá s použitím zmutovaných génov v 70. rokoch minulého storočia a ich neochlpenú kožu používali k dermatologickým experimentom. Výskumné laboratória nakoniec nezvyklé stvorenia predali chovateľom, ktorí ich spárili s tradičnými morčatami, aby posilnili ich imunitný systém.

Teraz sa nahé morčatá stali prekvapivým hitom, najmä medzi alergikmi. Sú natoľko populárne, že dopyt po nich je vyšší ako ponuka.

Tradiční chovatelia sú však voči tomuto poblázneniu skeptickí a nie je im po chuti chov zvierat, ktoré v lete potrebujú opaľovací krém s ochranným faktorom 50 a v zime na objednávku pletený sveter.

Zdielať na

Najčítanejšie správy