Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rukojemníčkou vo vlastnom dome. Dôchodkyňa (99) sa na staré kolená nenudí
Zdielať na

Rukojemníčkou vo vlastnom dome. Dôchodkyňa (99) sa na staré kolená nenudí

WEST VALLEY / Doris, 99-ročná dôchodkyňa z Kalifornie, nemá núdzu o kopu zvláštnych zážitkov. Pri tom posledom sa stala uprostred noci rukojemníčkou vo vlastnom dome.

Naozaj šialenou zhodou okolností sa z 99-ročnej dôchodkyne stala rukojemníčka. Polícia išla po stope 18-ročného Fredyho Alexandra Velaskéza, ktorý je hlavným podozrivým zo streľby v meste Magna. Keď ho strážnici konečne vystopovali, zúfalý mladík sa rozhodol zachrániť si krk a so zbraňou v ruke vbehol neskoro večer do prvého domu.

Páchateľ začal rodinu dôchodkyne ohrozovať, na všetkých mieril pištoľou. Keďže Doris už horšie počuje, chvíľku jej trvalo, kým si uvedomila, že v dome má nechceného a navyše nebezpečného návštevníka. Došlo jej to v momente, keď sa objavil v jej izbe.

"Bol vystrašený, schytil ma za ruku, potiahol až ma posadilo. Rozprával na mňa, ale nič som mu nerozumela, tak som len opakovala, že ho nepočujem. Vtedy si uvedomil, že som veľmi stará a bol ku mne celkom milý," opisuje zážitok Doris.

Jedinou obranou 99-ročnej dôchodkyne bol dialóg. A zrejme aj tým zabránila niečomu horšiemu. Na scénu medzičasom dorazil SWAT tím a policajní vyjednávači. Tým trvalo 3 hodiny, kým docielili, aby Velaskéz prepustil rukojemníkov. Nasledujúce 2 a pol hodiny zabralo jeho zatýkanie. Rodina mu ale desivý prepad odpúšťa. "Urobil chybu a my len dúfame, že sa mu dostane nejakej pomoci," vraví vnuk dôchodkyňe, Jim.

Rukojemníkov sa môžete stať kdekoľvek, aj na zastupiteľstve. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy