Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chaos na letisku. Slováka násilím vyviedla polícia z lietadla
Zdielať na

Chaos na letisku. Slováka násilím vyviedla polícia z lietadla

BRUSEL / Slovák spôsobil rozruch na bruselskom letisku Charleroi Airport. Na palubu lietadla sa snažil podľa svedka dostať bez palubného lístka a odmietal vystúpiť.  Incident sa odohral pred očami ostatných cestujúcich, medzi nimi aj ďalších Slovákov.

Letisko v Bruseli zažilo drámu, ktorú vyvolal asi 40-ročný Slovák. Podľa získaných informácií, prelomil letiskovú bariéru a nastúpil do lietadla ilegálne. "Keď sa ho posádka lietadla opýtala, či má letenku, odpovedal, že nie. Na otázku či cestuje s niekým odpovedal, že s Ježišom Kristom," povedal Andres jeden z pasažierov.

Na základe zistených informácií, personál lietala požiadal muža, aby z lietadla vystúpil. Potom čo to muž rezolútne viackrát odmietol, do lietadla vošla letisková polícia a Slováka násilím vyviedla z lietadla. Následne muža vedľa lietadla spacifikovali, keďže odmietal spolupracovať. 

"Musí hlavne počúvať pokyny. Jednoznačne. Oni mu naznačili, že má ísť s nimi, tak mal ísť," povedal cestujúci na linke Brusel Bratislava. 

"Ja som vravel nech zavolajú slovenskú ambasádu," zaznelo od pasažiera v lietadle. "Na konzulárnu službu Slovenského veľvyslanectva v Bruseli sa v súvislosti s týmto prípadom neobrátil nikto so žiadosťou o konzulárnu pomoc," uviedol Igor Skoček, hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR.

Udalosť potvrdila aj samotná letecká spoločnosť: "Posádka tohto letu požiadala o policajnú pomoc potom, ako sa človek pri nástupe na palubu lietadla správal problémovo. Polícia osobu zadržala a vyviedla z lietadla ešte pred odletom do Bratislavy. "

Lietadlo z bruselského letiska Charleroi pristálo v Bratislave len s 15 minútovým meškaním. Či však Slovák skutočne nemal letenku a ako je možné, že by sa bez nej dostal cez kontroly až na palubu lietadla, nikto z kompetentných na belgickom letisku nebol schopný momentálne zodpovedať

Spoločnosť Ryanair k celému incidentu dodala: "Nebudeme tolerovať drzé alebo rušivé správanie, bezpečnosť a pohodlie našich zákazníkov, posádky a lietadiel je našou prioritou číslo jedna. Teraz je to záležitosť miestnej polície."

Lietadlá sú mnohokrát kontrolované pre hrozbu bombovým útokom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy