Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Letušky ohlásili poruchu, pasažieri začali piť a chystali sa na smrť
Zdielať na

Letušky ohlásili poruchu, pasažieri začali piť a chystali sa na smrť

Archívne video

VLADIVOSTOK / Keď na palube letu medzi Vladivostokom a Soulom vypukla panika pre poruchu motora, cestujúci stratili zábrany, zapálili si cigarety a s vidinou skorého konca sa začali oddávať alkoholu.

Airbus 319 vzlietol vo štvrtok z Vladivostoku a mieril do Soulu. Na palube stroja spoločnosti Aeroflot bolo niekoľko ruských fanúšikov mieriacich na zimnú olympiádu v juhokórejskom Pjongčangu.

Nad Japonským morom piloti zistili poruchu na jednom z motorov. Neskôr sa ukázalo, že sa rozbil ukazovateľ úrovne oleja v motore. Keď letušky cestujúcim oznámili, že sa lietadlo musí vrátiť, začali sa medzi pasažiermi šíriť zvesti, že motor vynechal, a na palube vypukla panika.

Svedkovia vypovedali, že vystresovaní fanúšikovia sa chopili alkoholu a bez ohľadu na pravidlá leteckej prepravy si zapálili. "Všetci začali kŕčovito piť, fajčiť a chystali sa na smrť," povedal podľa webu newsru.com jeden z pasažierov.

Airbus štyridsať minút po štarte pristál opäť vo Vladivostoku. Na pristávacej ploche na neho už čakali sanitky a hasičské autá. Pasažieri, ktorí sa upokojovali cigaretami, dostali pokutu päťsto rubľov, čo je okolo 7 eur. 

Pred pár dňami sa pri Moskve zrútilo lietadlo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy