Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šéf Drukosu je na slobode. Všetko zlé ľutujem, povedal
Zdielať na

Šéf Drukosu je na slobode. Všetko zlé ľutujem, povedal

SUČANY / Na slobodu sa v piatok dostal ďalší šéf nebankovej spoločnosti. O predčasnom prepustení Františka Mojžiša, bývalého šéfa nebankovky Drukos, rozhodol súd priamo v Ústave na výkon trestu pre odsúdených v Sučanoch.

Mojžiš žiadal o prepustenie na slobodu po odpykaní si dvoch tretín trestu. Na začiatku pojednávania vyhlásil, že všetko zlé, čo v živote urobil, ľutuje. "Najviac mi je ľúto tých ľudí. Mám pre koho žiť a chcem žiť slušne so ženou a deťmi. Prekonal som niekoľko porážok, nie som na tom fyzicky najlepšie, za tých šesť rokov, čo som si odsedel, som prekonal naozaj veľa a musím sa dať do kopy," uviedol František Mojžiš.

Na mieste bola reportérka Iveta Marešová, viac v Novinách o 12-ej.

František Mojžiš ako konateľ obchodnej spoločnosti Drukos spôsobil 1 367 ľuďom, s ktorými boli uzatvárané zmluvy o pôžičke, celkovú škodu za 7,89 milióna eur (237,74 milióna korún), a to v období od 1. januára 1999 do 31. decembra 1999. Peniaze boli využité na vyplatenie predchádzajúcich vkladateľov a krytie režijných nákladov spoločnosti.

V druhom prípade z obžaloby ako predseda predstavenstva BDV družstva a generálny riaditeľ akciovky Drukos od 1. januára 2000 do 24. februára 2002 spôsobil 23 834 ľuďom škodu 123,81 milióna eur (3,73 miliardy korún). K vylákaniu peňazí malo dôjsť na základe reklamy, spoločnosť bola prezentovaná ako dynamická a prosperujúca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy