Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Bývalý šéf Drukosu Mojžiš žiadal o obnovu konania, nepochodil
Zdielať na

Bývalý šéf Drukosu Mojžiš žiadal o obnovu konania, nepochodil

BANSKÁ BYSTRICA / Senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici v pondelok zamietol návrh na obnovu konania odsúdeného bývalého šéfa nebankovej spoločnosti Drukos Františka Mojžiša ako neodôvodnený.

Mojžiš, ktorému za pokračujúci podvod uložili trest 8,5 roka väzenia, predložil nový znalecký posudok, ale senát ho neakceptoval. Rozhodnutie nie je právoplatné, Mojžiš voči nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd.

Dcéry so slzami v očiach

Mojžiša odsúdil Špecializovaný trestný súd v Pezinku za pokračujúci trestný čin podvodu na 8,5 roka odňatia slobody a v júni 2012 tento verdikt potvrdil aj senát Najvyššieho súdu.

Hneď po vyhlásení verdiktu príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže Mojžiša eskortovali do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody.

Rozhodnutie prijala rodina s emóciami. Pri odchode z pojednávacej miestnosti nevedeli dcéry ukryť slzy. Manželka odišla bez slova. Pozrite si priloženú reportáž:

Podľa súdov ide o čiastočnú satisfakciu pre približne 25 tisíc poškodených, ktorí vo väčšine prípadov prišli o svoje celoživotné úspory. Mojžiš si trest odpykáva v ústave z minimálnym stupňom stráženia v Dubnici nad Váhom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy