Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Čech zomrel v Thajsku. Zrútil sa zo zrázu pri vodopáde
Zdielať na

Čech zomrel v Thajsku. Zrútil sa zo zrázu pri vodopáde

BANGKOK / Tridsaťdvaročný český turista prišiel o život na thajskom ostrove Samui. Pri fotografovaní sa zrútil zo zrázu pri vodopáde, kam je zakázaný prístup. Muž spadol do hĺbky 30 metrov. Informovala o tom agentúra DPA.

Pred vstupom k vodopádu varujú nápismi v niekoľkých jazykoch, svah pri nej je totiž strmý a klzký. Napriek tomu na mieste dochádza každý mesiac v priemere k štyrom nehodám, z ktorých niektoré bývajú aj smrteľné.

Čech sa na miesto vydal so siedmimi ďalšími turistami. Jeho telo podľa agentúry DPA vyslobodili až po niekoľkých hodinách, pretože porast okolo vodopádu je veľmi hustý.

Ostrov Samui sa nachádza na juhu Thajska v Siamskom zálive, asi 750 kilometrov južne od hlavného mesta Bangkok. Vlani v júli uviazol pod vodopádom na tri dni britský herec Paul Nicholls. Pri páde si poranil kolennú kosť a zachránili ho potom, čo jeden z miestnych našiel blízko miesta opustenú motorku. Nicholls hral v obľúbenom televíznom seriáli EastEnders; v jednej z vedľajších rolí sa objavil aj vo filme Bridget Jones - S rozumom v koncoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy