Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pred 15 rokmi bol odsúdený sériový vrah Čikatilo
Zdielať na
Zahraničie

Pred 15 rokmi bol odsúdený sériový vrah Čikatilo

Zdroj: Vanessa West

Zabíjal a pojedal svoje obete pre sexuálnu menejcennosť. Jeho pôsobisko bolo široké. Obeťami boli deti i dospelí. Hovorilo sa mu "rostovský zabijak".

Po šiestich mesiacoch trvajúcom súdnom procese bol 15. októbra 1992 odsúdený v juhoruskom Rostove na Done k trestu smrti 56-ročný beštiálny vrah Andrej Čikatilo.

Navonok seriózne pôsobiaci otec dvoch detí a bývalý učiteľ a zásobovač, známy ako "rostovský zabijak", bol uznaný vinným, že v rokoch 1978 až 1990 mimoriadne krutým a trýznivým spôsobom zavraždil 52 ľudí.

Do roku 1984 sa obmedzil iba na Rostovskú oblasť, neskôr svoje pôsobisko rozšíril nielen na okolie Moskvy, Leningradu, Sverdlovska a Krasnodaru, ale vraždil aj v Ukrajine a v Uzbekistane. Medzi jeho obeťami boli mladí chlapci, dievčatá, deti i dospelé ženy.

Sám sa priznal k 55 vraždám. Časti tiel niektorých zo svojich obetí jedával. Motívom jeho hrozných činov bol podľa jeho vlastných slov pocit sexuálnej menejcennosti. Popravený bol strelou do zátylku 14. februára 1994 v novočerkasskej väznici.

Zdielať na

Najčítanejšie správy