Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pred komisiu naboso. V snahe zabrániť podvádzaniu, študentov vyzujú
Zdielať na

Pred komisiu naboso. V snahe zabrániť podvádzaniu, študentov vyzujú

Archívna reportáž

DILLÍ / Študentov v Indii onedlho čakajú záverečné skúšky. Úrady si lámali hlavu nad tým, ako zabrániť zhruba 1,8 miliónom 15-ročných školákov, aby neopisovali. Nariadenie, ktoré v stredu vstúpi do platnosti vyvoláva úsmev na tvári.

Úrady vo východoindickom štáte Bihár nariadili študentom miestnych škôl chodiť ku skúškam bez ponožiek a bez topánok. Chcú tak zabrániť, aby pri testoch opisovali z ťahákov. 

Nariadenie vstúpi do platnosti v stredu, kedy zhruba 1,8 milióna 15-ročných študentov čakajú záverečné skúšky. Štát Bihár je známy vysokou mierou podvádzania pri skúškach. V roku 2013 pre opisovanie vylúčili zo škôl viac ako 1 600 študentov. Polícia naviac zadržala asi sto rodičov za to, že svojim deťom pomáhali pri skúškach podvádzať. 

V roku 2016 v štáte zaviedli zákon, podľa ktorého hrozí previnilcom za podvádzanie v škole pokuta alebo dokonca väzenie. Podľa nového nariadenia tak študentov pred vstupom do skúškovej miestnosti prehľadajú a priebeh písomných testov bude zaznamenaný na kameru.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy