Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Najlacnejšie ubytovanie v Londýne: V takomto hoteli ste ešte určite nespali
Zdielať na

Najlacnejšie ubytovanie v Londýne: V takomto hoteli ste ešte určite nespali

Archívna reportáž

LONDÝN / Kapsulové hotely ponúkajú za pomerne málo peňazí primerané množstvo muziky. Trend, ktorý sa do celého sveta šíri z ďalekej východnej Ázie zakotvil po novom aj vo Veľkej Británii.

​Turisti hotel nájdu priamo v centre Londýna neďaleko London Bridge a za zhruba 25 libier sa im dostane možno najlacnejšie ubytovanie, ktoré v tejto lokalite nájdu, píše Daily Mail. 

Hotel St Christopher’s Village ponúka návštevníkom celkom 26 takzvaných kapsulí, v ktorých môžu na noc zložiť hlavu. Nedá sa pritom povedať, že by im nebol dopriaty určitý komfort.

Každá z malých spální ponúka aj napriek svojej malej veľkosti dostatok priestoru, osvetlenia, zásuvky, wifi a systém, ktorý v kapsuliach udržuje teplotu, aby sa hostia nepotili, či im naopak nebola zima a mohli dýchať. 

O súkromie sa postarajú závesy, k pokoju zase prispejú štuple do uší. "Povyšujeme cestovanie na novú úroveň. Naše domácky pôsobiace kapsule ponúkajú absolútne súkromie, ale zároveň si zachovajú svoju spoločenskú a komunitnú atmosféru," tvrdí marketingová manažérka hotela Sophie Herbert.

"Vystúpte z kapsule a spriateľte sa s ďalšími podobne zmýšľajúcimi cestovateľmi," dodáva. Cena za noc začína na 25 librách, čo je zhruba 28 eur.

Nie je to prvý hotel na svete

Kapsulové hotely pochádzajú z Japonska, kde sú veľmi populárne a mnohokrát ponúkajú ešte menej priestoru než tie obvyklé, moderné. Ich cieľom bolo ponúknuť lacné ubytovanie cestovateľom, ktorí si z rôznych dôvodov nemohli dovoliť spať v tradičnom hoteli. 

Prvý takýto hotel sa podľa Daily Mail otvoril v roku 1979 v japonskom Ósace a odtiaľ sa jeho popularita rozšírila ďalej do Ázie, predovšetkým do Južnej Kórei alebo do Singapuru. Aktuálne je možné hotely tohto druhu nájsť aj v Belgicku, na Islande či v Mexiku. 

V Dubaji v stredu slávnostne otvorili najvyšší hotel na svete.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy