Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Americký profesor povedal, že Austrália neexistuje, a vyhodil svoju študentku
Zdielať na

Americký profesor povedal, že Austrália neexistuje, a vyhodil svoju študentku

BRATISLAVA / Americké médiá priniesli pred niekoľkými dňami kurióznu správu. Nemenovaný vysokoškolský vyučujúci, ktorý vyučuje sociológiu na Southern New Hampshire University, vytkol svojej študentke, že Austráliu vníma ako krajinu, čo je chyba – podľa jeho interpretácie je chudinka Austrália len svetadiel.

Ashley Arnold si dorába diaľkové štúdium a v rámci neho mala ako záverečnú seminárnu prácu tento semester odovzdať projekt na tému využívanie sociálnych sietí. Pre svoj projekt si mala vybrať určitú sledovanú oblasť – a tak si vybrala Austráliu, pričom ju zaradila ako krajinu – je to súčasť Commonwealthu, na jej čele stojí britská kráľovná, a tak ďalej. Lenže študentka narazila – pedagóg jej povedal, že názov Austrália je len označenie pre svetadiel, nie pre nezávislú krajinu.

Študentkin projekt preto ohodnotil ako nedostatočný. Profesor v emailovej konverzácii so študentkou okrem iného spomenul, že táto nedostatočnosť, teda chybné označenie Austrálie, má za následok znehodnotenie jeho sociologického výskumu, píše news.com.au.

Až po urgencii študentky a potom, čo svojho pedagóga odkázala na oficiálne stránky vlády Austrálie, pedagóg chybu uznal. Študentka po urgencii a vysvetlení, že Austrália nie je len svetadiel, ale tiež krajina, dostala známku B plus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy