Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Škrečka spláchla v záchode. Odporúčali jej to zamestnanci letiska
Zdielať na

Škrečka spláchla v záchode. Odporúčali jej to zamestnanci letiska

Archívna reportáž

FLORIDA / Američanka sa chce súdiť s leteckou spoločnosťou, ktorá ju podľa jej slov donútila spláchnuť svojho škrečka do záchodu. Musela tak urobiť na výzvu letiskového personálu, aby mohla odletieť z Miami na naliehavé lekárske vyšetrenie.

Belen Aldecosea, 21-ročná študentka, sa podľa denníka Miami Herald pred odletom telefonicky dvakrát uistila, že regionálna letecká spoločnosť drobné domáce zvieratá na palubu púšťa. Keď sa ale dostavila na letisko, dozvedela sa, že to tak nie je, a že jej škrečok Pebbles do lietadla nemôže. 

Belen tvrdí, že jej personál na letisku odporúčal, aby škrečka spláchla do záchodu. Po dlhom a zúfalom vyjednávaní to žena s plačom urobila, pretože návštevu u lekára, kam mala namierené sa nedala odložiť. "Bola som vydesená. Bolo hrozné dať Pebbles do záchodu. Plakala som," povedala Belen.

Letecká spoločnosť pripustila, že žena dostala od personálu mylnú informáciu. Odmietajú ale tvrdenia, žeby jej personál odporúčal škrečka zabiť. Americké zákony prepravu zvierat nezakazujú, rozhodnutie ale prenechávajú na letecké spoločnosti. Najväčšie aerolinky ako sú America Airlines, Delta Airline či United Airlines zvieratá na palube zakazujú z bezpečnostných i zdravotných dôvodov. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy