Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Španielsku porodilo 11-ročné dievča, otcom je pravdepodobne jej 14-ročný brat
Zdielať na

V Španielsku porodilo 11-ročné dievča, otcom je pravdepodobne jej 14-ročný brat

MURCIA / V španielskej Murcii priviedlo v piatok na svet dieťa len jedenásťročné dievča pôvodom z Bolívie. Jeho rodičia sa domnievali, že trpí vážnymi črevnými problémami. V nemocnici sa ukázalo, že je v pokročilom štádiu tehotenstva. Polícia sa domnieva, že otcom dieťaťa je jej štrnásťročný brat, píše denník The Independent.

Dievča údajne trápila veľká bolesť brucha. Jej rodičia, bolívijskí prisťahovalci, sa domnievali, že trpí črevnými problémami, a radšej privolali záchrannú službu.

Po príchode do nemocnice ale lekári zistili, že dievča je v pokročilom štádiu tehotenstva. Pôrod prebiehal podľa Independentu bez väčších komplikácií. Dievčaťu aj čerstvo narodenému chlapcovi sa údajne darí dobre.

Tamojší odborník na zdravotníctvo Manuel Villegas informoval, že sa jedná o mimoriadny prípad, ktorý teraz vyšetruje polícia. Tá sa domnieva, že otcom dieťaťa je jej štrnásťročný brat. Správnosť tohto tvrdenia však musia potvrdiť testy DNA. Ak sa preukáže, že je otcom dieťaťa skutočne on, s najväčšou pravdepodobnosťou sa trestnému stíhaniu vyhne. Podľa španielskeho práva je totiž pod vekovou hranicou trestnej zodpovednosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy