Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Modriny, zlomeniny a stopy po uhryznutí. Len osemmesačný chlapec si prežil peklo
Zdielať na

Modriny, zlomeniny a stopy po uhryznutí. Len osemmesačný chlapec si prežil peklo

Archívna reportáž

CANBERRA / Osemmesačný chlapec sa údajne stal obeťou šokujúceho zanedbávania zo strany svojich drogovo závislých, dospievajúcich, rodičov. 

Rodičia zo západnej Austrálie čelia obvineniam z vedomého nedbanlivého správania, ktoré mohlo v roku 2015 viesť k poškodeniu len 8-mesačného chlapca.

Dieťa, ktoré sa narodilo predčasne, našli úrady s viacerými zlomenými kosťami vrátane zlomeniny rebra, ramena a nohy.

Prípad chlapca je v súčasnosti predmetom súdneho procesu na Okresnom súde v Albany, potom čo jeho zranenia spozorovala pracovníčka centra pre dennú starostlivosť o dieťa. Na súde zaznelo od rodiny a priateľov, že dieťa nebolo schopné sedieť bez podpory a trpelo podvýživou.

Na základe podozrení bol chlapec nájdený úradníkmi so stopami po uhryznutí, modrinami, zlomenými kosťami a červami v uchu. Vyskytli sa aj dôkazy o zranení hlavy, ktoré súd označil podľa portálu dailymail.co.uk za "veľmi podozrivé".

Mladá, 18-ročná matka bola šokovaná z toho, čo si vypočula, keď hovorila s políciou. Zároveň popierala akékoľvek násilné činy voči dieťaťu. Rovnako otec nedokázal vysvetliť zranenia dieťaťa.

Rodičov zatiaľ neobvinili zo spôsobenia poranení. Prokurátor David Davidson v súčasnosti len uviedol, že drogová závislosť rodičov je dôkazom nedostatočnej starostlivosti o tak malé dieťa.

Proces zatiaľ nie je ukončený.

Zanedbávanie detí nie je ojedinelé.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy