Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zdravotné karty miesto toaletného papiera. Takýto šok zažila inšpekcia v nemocnici
Zdielať na

Zdravotné karty miesto toaletného papiera. Takýto šok zažila inšpekcia v nemocnici

Archívna reportáž

URAL / Prokuratúra ruského Uralu rieši kauzu nemocnice, kde na záchodoch miesto toaletného papiera ponúkali užívateľom zdravotnú dokumentáciu pacientov. Prípad sa podľa miestnych médii stal v malo meste Kočevo, ktorý leží asi 200 kilometrov od Permu.

Podľa vyšetrovateľov na okennej parapete ležala zložená kopa výkazov s osobnými údajmi nemocničných pacientov, toaletný papier kontrolóri nenašli. Záchod nebol učený iba pre pacientov či personál. Voľný prístup doň mali všetci návštevníci nemocnice. Poburujúcu kauzu rieši miestny minister zdravotníctva. 

Sťažnosť na stav ruských lôžkových zariadení vo vidieckych oblastiach a menších mestách sa v Rusku objavujú pravidelne. Nechýba často ani kritika hrubého chovania lekárov a zdravotníckeho personálu. V polovici januára sa v médiach objavila tiež správa, že istá zdravotná sestra v nemocnici fotografovala pacientov na smrteľnej posteli a neskôr ich zverejnila na sociálnej sieti. 

Rusko je krajina plná prekvapení. Pozrite si archívne video o tom, ako si ruskí mladíci chceli pomôcť pri odtiahnutí auta: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy