Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Meškanie vlakov a zrušené linky. Dôvodom bol štrk na trati po nehode
Zdielať na

Meškanie vlakov a zrušené linky. Dôvodom bol štrk na trati po nehode

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Vodič z Rajca v sobotu ráno, krátko po pol ôsmej, havaroval v mestskej časti Považskej Bystrice Milochov. Táto dopravná nehoda spôsobila meškania vlakov na hlavnom ťahu Bratislava-Košice, ale aj v smere na Českú republiku. Obmedzenia na železničnej trati trvali až do popoludnia.

Vlaky vôbec nejazdili do 09:35 ráno, pre cestujúcich bola zabezpečená náhradná autobusová doprava. Dôvodom bola nehoda nákladného auta plného štrku. Premávku úplne obnovili po jednej hodine popoludní.

K cestnej nehode nákladného auta došlo pri Milochove, auto plne naložené štrkom sa podľa doterajších zistení prevrátilo a zhruba z dvojmetrovej výšky spadlo na železničnú trať, ktorá vedie povedľa cesty. Vodič utrpel zranenia a bol prevezený do nemocnice. Štrk sa vysypal na železničnú trať.

ŽSR v spolupráci so zhotoviteľom modernizácie železničnej trate Púchov – Považská Teplá nasadili okamžite svojich ľudí aj techniku, aby sa čo najrýchlejšie podarilo odstrániť z trate vysypaný štrk, ako aj havarované nákladné auto. Príčiny havárie auta sú predmetom vyšetrovania.

Pozrite si archívnu reportáž o zrážke vlaku s nákladným autom: 



Súvisiace články

Najčítanejšie správy