Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Francúzi vylepšujú pláže. Priestor na oddych dostane viac turistov
Zdielať na

Francúzi vylepšujú pláže. Priestor na oddych dostane viac turistov

CANNES / Slávna promenáda pri mori v Cannes dostane novú podobu. Rozširujú a predlžujú pri nej pláže. Nová pláž by mala priniesť rôzne benefity, ale ozvali sa už aj kritici, podľa ktorých sú to vyhodené preniaze.

Francúzske pláže sa pripravujú na väčší počet turistov. Na plážach pri známej promenáde Croisette v Cannes si bude toto leto môcť oddýchnuť viac ľudí. Na populárne miesto mnohých turistov navážajú nový piesok. Oddychová zóna má teraz 1400 metrov a chcú ju ešte o tretinu predĺžiť. Z toho dôvodu sa rozhodli z neďalekého lomu dopraviť loďou 80-tisíc metrov kubických piesku.

"Z lode sa piesok zmiešaný s vodou na pláž doslova vyplaví. Tam bude upravený našimi strojmi," uviedol Phillipe Bazin, zástupca firmy, ktorá úpravu pláže uskutočňuje.

Úprava pláží má podľa úradov ochrániť aj budovy na pobreží od veľkých vĺn. Prínos pocítia aj ubytovacie zariadenia. "Pláž pred naším hotelom by sa mala predĺžiť asi o 10 metrov, možno sa vďaka tomu u nás ubytuje viac hostí," povedal Bruno Richard, majiteľ súkromnej pláže.

Narozdiel od zástancov týchto úprav, iný názor majú skeptici, ktorí hovoria o mrhaní peniazmi. Gerard Rollandin, obyvateľ mesta tvrdí: "Obávam sa, že more aj tak väčšinu piesku odplaví."

Nové pláže musia byť každopádne hotové do mája, kedy sa v Cannes koná filmový festival.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy