Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pes v Rusku postrelil svojho pána pri ceste na lov. Muž na následky zranení zomrel
Zdielať na

Pes v Rusku postrelil svojho pána pri ceste na lov. Muž na následky zranení zomrel

SARATOV / Takmer neuveriteľný incident sa odohral minulý týždeň blízko ruského mesta Saratov. Lovecký pes postrelil svojho pána dvojhlavňovou brokovnicou, ktorá ležala v automobile. Muž podľahol následkom zranení ešte pred príjazdom do nemocnice.

"Zomrel veľmi skúsený lovec,“ uviedol pre denník Telegraph vyšetrovateľ Alexander Galanin o tragickom incidente, ktorý sa odohral na juhozápade Ruska neďaleko rieky Volgy.

Šesťdesiatštyriročný muž, ktorého lokálne média identifikovali ako Sergeja Terechova, sa vybral so svojím bratom na lov do odľahlej časti Saratovskej oblasti blízko rieky Volgy. Vo svojom automobile Lada viezol aj dva estónske lovecké psy.

Keď došli na miesto, kde chceli loviť, vystúpili bratia Terechovovci z automobilu a Sergej išiel otvoriť dvere kufra, aby z auta vypustil psy. Odomkol kufor, zohol sa k psom a proti nemu mierila dvojhlavňová brokovnica, ktorú si viezol na lov.

Jeden zo psov skočil jeho smerom, zavadil pritom labou o spúšť zbrane a tá vypálila broky priamo do podbruška Terechova. Brat ho okamžite naložil do auta a viezol do nemocnice, ale lovec následkom zranení podľahol ešte pred príjazdom.

"Nemal v krvi žiadne návykové látky a mal zbrojný preukaz. Všetko bolo v poriadku. Došlo k nešťastnej náhode,“ uviedol vyšetrovateľ Galanin.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy