Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Trump nepredpokladá, že by ho pre voľby vypočúval zvláštny vyšetrovateľ
Zdielať na

Trump nepredpokladá, že by ho pre voľby vypočúval zvláštny vyšetrovateľ

Archívne video

WASHINGTON / Prezident Spojených štátov Donald Trump nepovažuje za pravdepodobné, že by ho vypočul zvláštny vyšetrovateľ Robert Mueller, ktorý objasňuje ruskú úlohu v predvlaňajších amerických prezidentských voľbách. Americké médiá pritom tento týždeň špekulovali, že Mueller sa s Trumpovým tímom už dohaduje na konkrétnom termíne výsluchu.

"Keď nemajú tajnú spoluprácu a nikto tajnú spoluprácu na akejkoľvek úrovni nezistil, tak sa zdá nepravdepodobné, že by vôbec nejaký výsluch bol," povedal Trump novinárom. "Uvidím, čo bude," dodal.

Trump akúkoľvek spoluprácu svojej kampane s Ruskom opakovane odmieta a tvrdí, že tieto obvinenia sú len honom na čarodejnice. V nedeľu potom vyhlásil, že ak by Muellerov tím o rozhovor s ním prejavil záujem, súhlasil by.

Pátranie po ruskom vplyve na voľby sa zatiaľ týkalo niekoľkých prezidentových priamych spolupracovníkov. Bývalý bezpečnostný poradca Michael Flynn a člen Trumpovho volebného štábu George Papadopoulos sa priznali, že vyšetrovateľom FBI klamali. Niekdajší šéf volebného štábu Paul Manafort a jeho kolega Richard Gates akúkoľvek vinu popierajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy