Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mladá žena podľahla rakovine. V srdcervúcom odkaze radí ako skutočne žiť
Zdielať na

Mladá žena podľahla rakovine. V srdcervúcom odkaze radí ako skutočne žiť

Archívna reportáž

QUEENSLAND / Väčšina ľudí si, žiaľ, najdôležitejšie veci uvedomí v najťažších chvíľach života. Dvadsaťsedemročná Holly Butcher mala rakovinu kostí, ktorej nakoniec podľahla. Počas svojho života sa rozhodla zanechať po sebe niečo, čo by mnohým mohlo pomôcť.

Poslednou vôľou Holly bolo, aby jej rodina po jej smrti zverejnila na Facebooku list, v ktorom všetkým, ktorí si ho prečítajú, odkazuje, čo je v živote najdôležitejšie. V dojemnom liste zhrnula, čo si uvedomila počas svojho krátkeho života. Okrem toho ľuďom radí, aby žili šťastný život. 

Jej list už čítali tisíce, zdieľalo ho už takmer 80 000 ľudí. Považujú to za dojímavé a hlboké čítanie, ktoré priamo pomenováva veci, ktoré sú v živote najdôležitejšie. Podľa portálu Ibtimes.com už mnohých ľudí inšpirovala aj k tomu, aby začali pomáhať iným. "Nenapísala som tieto slová zo strachu pred smrťou," píše Holly. 

Mladá Austrálčanka listom nabáda k tomu, aby ľudia míňali peniaze predovšetkým na zážitky, odporúča stretávať sa s priateľmi, chodiť do prírody či sa rozprávať. Na prvý pohľad sú to veci, ktoré znejú bežne, no v skutočnosti si priznajme, kto z nás ich naozaj takto žije? Hollyn list je srdcervúci, no v mnohom otvára oči. 

V závere listu upozorňuje Holly na jednu vec. "Pravidelne darujte krv. Budete sa cítiť lepšie a máte k tomu aj bonus. Možno niekomu zachránite život. Zdá sa mi, že na to zabúdame a pritom jeden odber dokáže zachrániť aj tri životy. To je veľká vec, ktorú dokážete úplne jednoducho," píše.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy