Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Polícia zadržala strelca z moskovskej továrne
Zdielať na

Polícia zadržala strelca z moskovskej továrne

Archívna reportáž

MOSKVA / Policajtom sa podarilo podozrivého vypátrať v sklade niekdajšej tlačiarne denníka Pravda. Po zadržaní ho odovzdali vyšetrovateľom. Informujú o tom ruské médiá.

Polícia vo štvrtok ráno zadržala bývalého riaditeľa a spoluvlastníka moskovskej továrne na sladkosti Meňševik, ktorý je podozrivý, že v stredu v podniku zastrelila jedného muža. Ilja Averjanov sa po streľbe skryl pred strážcami zákona, ktorí našli jeho zbraň. Hovorca moskovskej polície Jurij Titov uviedol, že sa policajtom podarilo podozrivého vypátrať v sklade niekdajšej tlačiarne denníka Pravda. Po zadržaní ho predali vyšetrovateľom.  

Streľba v továrni podľa médii vypukla po tom, čo za riaditeľom prišiel veriteľ, či exekútor, v sprievode desiatok strážcov. Averjanov na svoju obhajobu uviedol, že reagoval na to, že jeden z vymáhačov dlhov na neho namieril pištoľou. Preto sa bránil streľbou zo svojej legálne držanej loveckej karabíny. Strelec pri tom smrteľne zranil 31-ročného strážcu Alexeja Osipova, uviedla agentúra Interfax. Náboje na mieste činu podľa nej svedčia o tom, že Averjanov vystrelil šesťkrát, zatiaľčo z pištole bolo vypálených 15 rán. Zbrane skúmajú odborníci. 

Averjanov už v rozhlasovom rozhovore krátko po streľbe tvrdil, že strieľal v sebaobrane a že jeho firmy, vraj za pomoci falošných dokumentov, sa zmocnila "banda kaukazská, osetinská, vedená dvoma prokurátormi".

Moskovský prokurátor Vladimir Čurikov následne oznámil, že nad prípadom preberá osobnú kontrolu. Averjanov veľakrát adresoval prokuratúre sťažnosti, že sa stal obeťou podvodov, ale úrady odmietali chronickému sťažovaniu vyhovieť. Zrejme preto Averjanov označil za vodcu bandy prokurátora, ktorého podpis figuroval na zamietavých dokumentoch. Samotný podnik medzitým upadol do čím ďalej väčších dlhov, takže o neho nakoniec Averjanov prišiel. 

Pred pár dňami zabíjal v Moskve linkový autobus. Zomreli štyria ľudia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy