Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Streľba v Moskve. Útočník zadržiava v továrni rukojemníkov
Zdielať na

Streľba v Moskve. Útočník zadržiava v továrni rukojemníkov

Archívne video

MOSKVA / Jedného človeka zabili a traja utrpeli zranenia pri streľbe v moskovskej továrni, kam údajne prišli exekútori. Okolie obkľúčila polícia, strelec má aj rukojemníkov.

"Obeťou streľby sa stal jeden človek, ďalší traja sú zranení," povedal agentúre TASS nemenovaný policajt. Podľa neho začal strieľať bývalý vlastník podniku a v dôsledku na mieste zomrel muž, s ktorým mal majetkový spor. Streľba podľa denníka Kommersant údajne prepukla potom, čo za riaditeľom továrne Iljom Averjanovom prišiel veriteľ v doprovode súdnych exekútorov.

Strelec je údajne ozbrojený loveckou puškou Saiga, čo je poloautomatická civilná verzia kalašnikova, alebo pištole.Na miesto dorazil náčelník moskovskej polície, policajtom sa doteraz nepodarilo nadviazať kontakt so strelcom, na rozdiel od rozhlasovej stanice BFM. "Som riaditeľ. Teraz tu sedím, zabarikádoval som sa," povedal Averjanov, podľa ktorého sa jeho podniku zmocnila "banda kavkazská, osetinská, vedená dvoma prokurátormi". "Mám osem detí. Štyri roky bojujem. Ale všetci si kupujú, falšujú dokumenty a podľa falošných dokumentov odsudzujú," posťažoval sa.

"Mám povolenú zbraň. Dnes som ju uplatnil v sebaobrane. Jedného som strelil a bohužiaľ, zabil," povedal. "Ak zostanem nažive, budem sa biť do konca. Obkľúčilo ma špeciálne komando. Teraz buď budem strieľať, alebo sa vzdám," hovorí nakoniec Averjanov.

Pred pár dňami zabíjal v Moskve linkový autobus. Zomreli štyria ľudia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy