Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Snažila sa ukradnúť Ježiška a kričala: Boh je žena
Zdielať na

Snažila sa ukradnúť Ježiška a kričala: Boh je žena

VATIKÁN / Obnaženú ženu zatkli policajti vo Vatikáne, keď sa snažila ukradnúť sochu Ježiška.

Polonahá žena preskočila zábrany a s pokrikom "Boh je žena!" bežala k betlehemu nadživotnej veľkosti. Rovnaký slogan mala napísaný aj na chrbte. Policajti ju zastavili v momente, keď sa snažila ukradnúť sochu malého Ježiška. 

Skupina Femen identifikovala ženu ako Alisu Vinogradovovou a nazvala ju "sextrémistkou". Tento incident sa stal približne dve hodiny predtým, ako pápež František predniesol na Námestí svätého Petra svoje tradičné posolstvo Mestu a svetu.

Rovnakú nepríjemnosť riešili vo Vatikáne aj pred tromi rokmi, kedy sa inej členke Femenu podarilo zmocniť sochy Ježiska. Žena bola po zatknutí prepustená, ale úrady jej zakázali vstup na územie cirkevného štátu, uviedol portál idnes.cz

Hnutie Femen vzniklo v roku 2008 a je známe svojimi polonahými akciami na Ukrajine, v Rusku a aj v západnej Európe. Na svojom webe uvádzajú, že ich cieľom je úplné víťazstvo nad patriarchátom. Jedna zo zakladateliek v januári uviedla, že sa organizácia v roku 2015 fakticky rozpadla, a teda najnovšie udalosti sú len akciami jednotlivcov, hoci sa konajú pod značkou Femen. 

Slovenský kňaz beží zo Slovenska až do Vatikánu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy