Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nehoda vlaku pri Viedni. Na mieste boli zranení
Zdielať na

Nehoda vlaku pri Viedni. Na mieste boli zranení

VIEDEŇ / Blízko mesta Klosterneuburg neďaleko Viedne sa z doposiaľ neupresnených príčin bočne zrazili dva osobné vlaky idúce rovnakým smerom. Zranilo sa osem ľudí, z toho štyria stredne ťažko a štyria ľahko, informoval podľa agentúry APA rakúsky minister dopravy Norbert Hofer. Agentúry predtým hovorili o 12 až 20 zranených.

Pri zrážke, ktorá sa stala o 17:50, sa prevrátili dva vagóny a jeden sa naklonil. V oboch súpravách uviazlo niekoľko ľudí, ale všetkým sa podarilo vyprostir a dostať do bezpečia.

Na mieste zasahovalo mnoho záchranárov, ktorí mali k dispozícii okrem sanitiek aj dva vrtuľníky. Podľa hovorcu rakúskych dráh (ÖBB) Christophera Seifa sa zrazil regionálny expres s prímestským vlakom. "Domnievame sa, že príčinu je nutné hľadať v ľudskej chybe, nie v technickej poruche. Ale to sa bude v nasledujúcich dňoch ešte overovať," uviedol nový minister dopravy Hofer a poďakoval záchranárom. APA predtým s odvolaním na hovorcu dolnorakúských hasičov Franza Respergera uviedla, že príčina kolízie je neznámá.

Pred pár dňami sa stalo vlakové nešťastie v USA:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy