Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
More vyplavilo na pláž ľudskú nohu. Za desať rokov už trinástu
Zdielať na

More vyplavilo na pláž ľudskú nohu. Za desať rokov už trinástu

Archívna reportáž

JORDAN RIVER / Obyvatelia osady ležiacej na západnom pobreží Kanady našli vo štvrtok na pláži ostatky ľudskej nohy. To, čo by iných vydesilo, domácich ľudí už ani neprekvapilo. V posledných desiatich rokoch totiž more vyvrhlo už trinásť nôh.

Pod lýtkovou a holennou kosťou nohy, ktorú more vyplavilo bola ešte stále ponožka s teniskou. "Naša prvá analýza určila, že ide o ľudské pozostatky. V nasledujúcich týždňoch budeme pokračovať vo vyšetrovaní a v testoch," uviedla hovorkyňa koronera Britskej Kolumbie Andy Watson. 

Podľa portálu IDnes.cz, by inde vo svete hrozný nález verejnosť zrejme vydesil, no v tejto časti to nie je také neobvyklé. Za posledných desať rokov tam totiž more vyvrhlo už trinásť ľudských nôh a ľudia si tak na tento neobvyklý a desivý jav začínajú zvykať. "Je divné, že sa to stále deje tu," povedal 56-ročný Mike Johns, ktorý posledný nález objavil. 

https://twitter.com/Gotham3/status/940916628161568768

Prvý prípad z roku 2007 pozornosť ľudí zamestnal natoľko, že začali spriadať konšpiračné teórie. Niektorí tvrdili, že nohy, ktoré more vyplavuje patria obetiam vraha, iní, že ide o obete leteckej nehody. Podľa koronera patrili všetky nájdené končatiny ľuďom. 

Vyšetrovatelia zatiaľ určili, že osem z nájdených nôh patrili šiestim rôznym osobám. Tie zomreli pravdepodobne pri nehodách alebo spáchali samovraždu. Pláže Britskej Kolumbie v zime bičujú extrémne vysoké vlny, ktoré môžu byť príčinou toho, že sa na pobreží vyplavujú veci aj z väčšej diaľky. "Nie je dôvod veriť, že tieto prípady spolu nejako súvisia," uviedol koroner. Ostatky ľudí môžu pochádzať až z Aljašky alebo z Oregonu, pátranie preto môže presiahnuť hranice Kanady. 

​Pozrite si aj archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy